Wokade grönsaker med härlig woksås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g färsk champinjon
  • 10,5 röd paprika
  • 110 minimajs
  • 1100 g böngroddar
  • 1100 g broccoli
  • 1 olja, att woka i
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 msk färsk ingefära, riven
  • 11 tsk sambal oelek
  • 11 tsk rostade sesamfrön
  • 12 msk färsk koriander
  • 12 msk honung
  • 11 krm majsstärkelse
  • 10,5 dl risvinäger
  • 10,5 dl kinesisk soja
  • 1100 g färsk champinjon 0,5 röd paprika 10 minimajs 100 g böngroddar 100 g broccoli olja, att woka i
  • 1 Woksås:1 klyfta vitlök 1 msk färsk ingefära, riven 1 tsk sambal oelek 1 tsk rostade sesamfrön 2 msk färsk koriander 2 msk honung 1 krm majsstärkelse 0,5 dl risvinäger 0,5 dl kinesisk sojaSås: Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka koriandern. Blanda samman vitlök, ingefära, sambal, rostade sesamfrön, koriander, honung, majsstärkelse, risvinäger och soja. Ansa, skölj och torka av grönsaker och svamp. Dela varje grönsak i jämnstora (inte för stora) bitar. Skär champinjonerna i bitar. Hetta upp några msk olja i pannan. Lägg i grönsakerna i tur och ordning. Börja med dem som tar längst tid, t ex broccoli, och avsluta med dem som tar kortast tid, t ex böngroddar. Rör om så att den heta oljan kommer åt grönsakerna. De ska vara genomvarma men ha spänsten kvar. Häll över såsen så snart grönsakerna är färdiga och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.