1100 g
färsk champinjon 0,5 röd paprika 10 minimajs 100 g böngroddar 100 g broccoli olja, att woka i
1 Woksås:1
klyfta vitlök 1 msk färsk ingefära, riven 1 tsk sambal oelek 1 tsk rostade sesamfrön 2 msk färsk koriander 2 msk honung 1 krm majsstärkelse 0,5 dl risvinäger 0,5 dl kinesisk sojaSås: Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka koriandern. Blanda samman vitlök, ingefära, sambal, rostade sesamfrön, koriander, honung, majsstärkelse, risvinäger och soja. Ansa, skölj och torka av grönsaker och svamp. Dela varje grönsak i jämnstora (inte för stora) bitar. Skär champinjonerna i bitar. Hetta upp några msk olja i pannan. Lägg i grönsakerna i tur och ordning. Börja med dem som tar längst tid, t ex broccoli, och avsluta med dem som tar kortast tid, t ex böngroddar. Rör om så att den heta oljan kommer åt grönsakerna. De ska vara genomvarma men ha spänsten kvar. Häll över såsen så snart grönsakerna är färdiga och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta. Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd
Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Servera genast med kokt ris och lite soja. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Wokadegrönsakermed nudlar och hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlöken under omrörning på medelvärme tills den är ljust brun. Slå upp på ett serveringsfat och garnera med chiliskivor och korianderblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.