Wokad biff med smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
½ dl sweet chilisås. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
Servera kycklingwoken med jasminris och eventuellt en sallad. Skär chilin tvärs över i tunna ringar. Woka paprika, salladslök, chili och vitlök några minuter i olja
Hetta upp en wok- eller stek panna med hälften av oljan. Det här var en riktig fröjd att laga och äta, en klar favorit hos mig som gillar lime och chili
Qiang bo cai - Spenat wokadmed torkad chili och sichuanpeppar. Hetta upp olja på medelvärme och stek chilin och sichuanpepparn i ca ½ minut, de får inte bli svarta
När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.