Eftersom jag inte hade så mycket tid till att laga mat så serverade jag den wokade kålen som tillbehör till vanliga snabbnudlar, som fått koka tillsammans med ett par nävar wokgrönsaker
½ dl sweet chilisås. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Qiang bo cai - Spenat wokadmed torkad chilioch sichuanpeppar. Hetta upp olja på medelvärmeoch stek chilinoch sichuanpepparn i ca ½ minut, de får inte bli svarta
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.