Tillsätt stekt fläsk och när den blir varm, tillsätt sötsursås. Vi använder oftast fläsk, lök, bambu, paprika och morot för Subuta men jag ordnade det lite
Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. strimlad. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Här är mitt recept på sötsursås, tycker att den blir god. Omman vill kan man skära upp annanasbitarna och lägga ner i såsen när den är klar och servera med ris och stekt kycklingfilé
Dolomio). Såsen går bra att frysa. Låt koka upp och sjud sedan såsen i ca 5 minuter, tills den tjocknar något och klarnar. 3 msk vitvinsvinäger. 1 msk fishsauce (thailändsk). 1 dl färdig tomatsås (ex. 1 ½ mskmaizenamjöl. 1 msk kycklingfond eller 1/4 kycklingbuljongtärning. 1 lime
Sötsurasåsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsksomsimmar i sås, annars ska den bara täcka. Lagade Ku lao jou sötsurtfläskmed grönsaker och ananas tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.