När du friterat allt så sätt kastrullen med oljan åt sidan och låt svalna. Vidservering så blandar du den sötsurasåsen och fläsket med grönsakerna i en stor kastrull eller wok
Jag gjorde friteratfläskisötsursåsigår, i wokpannan. Friteratfläsk. Det var i alla fall där jag kollade på en massa recept på sötsursås och satte ihopmin egna variant
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsursås
Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det. Sötsursås. Det funkar även perfekt att göra glutenfritt så längre ner i receptet finns den glutenfriavarianten av tempurasmet
vinägerfläsk), eller fläskisötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter iKinesiskstil. Rätten tros ha rötterna i den äldre Jiangsurätten "fläski socker och vinägersås" (Tang cu liji 糖醋里脊)
IngredienserPortioner. 4 400 g fryst vitfiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas iskivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja tillfriteringMarinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.