Lagade Ku lao jou sötsurtfläsk med grönsaker och ananas tidigare. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Sötsur sås1,5 dl ananasjuice 1 msk majsstärkelse 2 msk soja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk honung, flytande 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du inte vill ha så stark smak) 1 liten burk ananasringar, skurna i mindre bitar. Kött och marinad300 g fläskfilé 2 msk Mrs Cheng
Tillsätt den hackade chili, vitlöks- och ingefärsblandningen och rör om. Skölj och finhacka chilin. Stek eller fritera det marinerade fläskköttet i omgångar och lägg över i en skål vid sidan med en hålslev
Woka och stek grönsakerna i oljan - morot, lök, paprika, minimajs och zucchini. hetta upp matolja i woken (eller stekpanna) till lite högre än medelvärme
Lägg ner det strimlade fläskköttet i marinaden och blanda runt ordentligt så att alla bitar täcks. Ytterligare en variant på de asiatiska vardagsrätter som jag pysslar med
Jag tyckte det var lite snålt med sås och kommer lägga till mer i receptet. Jag hann ju med hela tre matlagningskurser i Peking sist och en av gångerna där temat var traditionell kinamat, lagade vi fläsk i sötsur sås
Det betyder att jag har kvar de härligt krispiga vattenkastanjerna, men drar ner på paprika och tar bort morotsslantarna, som jag tycker hör hemma i många andra grytor men inte i den här
Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang. Detta är HELT KLART ett recept värt att bokmärka och det kommer att bli en ny favorit här hemma
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.