Dessa frallor brukar min mamma göra på överbliven gröt när vi barn var små. Innan vi visste att det var gröt i bullarna gick de ner utan problem, flera stycken, när vi väl fick veta att det var just gröt i degen så avtog brödsuget under en tid
Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.