Apelsin, Whisky. Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en WhiskySour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Häll på whisky, citronjuice, sockerlag och äggvita. Garnera med cocktailbär. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 12 4 cl whisky, bourbon
Tårt-tårta i all ära men ibland är det bra mycket godare med en mousse-variant. Jag älskar förvisso de höga amerikansk-inspirerade tårtorna med drivor av fluffig frosting, särskilt när det är en cream cheese variant
Minns ni de där stenarna som alla skulle ha i whiskyn i början av detta millenium. Det är svårt att hitta en drink på temat sten, men om man öppnar sina sinnen och låter mig vara lite långsökt så har en whiskey sour ändå lite gemensamt med sten
Börja med att pigga upp din surdeg. Detta härliga bröd är inspirerat av Riddarbageriets Sour STHLM, men jag har omvandlat det till en glutenfri variant
Visste ni förresten att tvättmaskiner numera kan styras med mobilen. Fredagsdrinken – en Amaretto sour är härligt sötsyrlig och bra mycket mer potent än vad man kan tro
Värm sedan upp utan att koka tills sockret har löst sig och späd med lite vatten. Skaka samtliga ingredienser, sila upp i ett cocktail glas och garnera med en citronzest
Häll därefter sockerlag plus övriga ingredienserna i en shaker med is och skaka. Sila ner i 6 stycken cocktailglas och garnera gärna med en vacker blomma
Har ni rejält med påsksnaps slänger ni fram en Signature Sour som välkomstdrink. Jag är hyfsat nöjd med resultatet, även om fotoljuset inte blev som jag tänkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.