Uppdrag 2 i Saltå Kvarns smakråd var att utvärdera följande produkter från Saltå Kvarn. Olivolja ClassicoVit BalsamvinägerVita bönor små torraPumpakärnorVi fick med ett recept på Panzanella
Surdegen bubblar och snart är det dags att starta igång dagens brödbak. Bullar rullas och bröd formas. In i ugnen och efter några minuter fylls rummet av doften från ljuvligt bröd
Jag har aldrig varit på Saltå kvarn med jag har båda kokböckerna därifrån. De är så otroligt fina och även om allt inte riktigt är min stil vad gäller matlagning (hela dinkelkorn och röda linser är liksom inte riktigt min grej, trots att jag är vegetarian och många tar för givet att man ska gilla sånt där "nyttigt") så har jag hittat en hel del goda recept
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
Jag använder just nu Ramlösa Kvarns mjölsorter mycket. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Grönkål är en underskattad grönsak. Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Dessutom sägs den vara väldigt lättodlad och kan stå kvar ute och skördas långt inpå vintern
Hej på er allihop. Nu är jag hemma igen efter en helt underbar tripp till Italien. Jag måste erkänna att det inte kändes helt kul att komma hem till alla snödrivor som ligger kvar här hemma
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
900g Grytbitar av nöt, gärna märgpipa3msk Smör/Rapsolja3 msk Tomatpuré2 st Gula lökar, i stora klyftor2 Stora morötter7-10 st Enbär3 msk Dragon0,5 msk Viltkrydda13 dl Vatten + lite att späda med om det kokar in förmycket1 dl Koncentrerad kalvfond2 dl Torkade trattkantarellerSalt & Peppar från kvarnSåhär kan man göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.