Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Äntligen har jag testat min fina baguetteplåt som jag fick när jag fyllde år. Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt
Resultatet blev ett alldeles underbart Hasselnötsbröd med äpple. Täck över efter halva tiden så det inte bränns – ut får du ett saftigt gott hasselnötsbröd som avnjuts bäst precis när som… 3 ägg
Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med hasselnötter
Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt soyayoghurt, lönnsirap, salt, nötter och det mesta av mjölet
Till 3 vridna bröd. Ett hållbart och lite saftigt bröd som kan smaksättas i det oändliga. Det första "basbrödet" innehåller olivolja och havsalt, det andra är smaksatt med soltorkad tomat och oregano och den tredje med svarta oliver, rosmarin och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.