Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Smörj 2 bakformar som rymmer ca 1 ½ liter. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med hasselnötter. Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål
½ paket jäst 6 dl ljummet vatten ½ dl olivolja 2 krm havssalt 1 stor morot 1 msk akaciahonung 15 dl siktat dinkelmjöl 1 dl blandade frön eller nötter t ex pumpafrön, solrosfrön och valnötter Sätt ugnen på 175°. 15 dl siktat dinkelmjöl
I går bakade jag ett nytt bröd hemma, det blev ett bröd med hasselnötter, aprikoser och russin. Receptet kommer från Riddarbageriet men jag gjorde om det lite
Arbeta ihop degen med degkrokar till en lös deg. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 1 – 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.