Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ett recept från ICA. s kundtidning Buffé (nummer 2/2017). Lite småkladdigt att göra, men väldans gott. Jag tog frysta, tinade bönor vilket funkade fint - men de kanske blir ännu spänstigare med färska bönor
Så var det då dags att kicka igång en ny termin. Jullovet har varit bra. Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära
Jag odlar bondbönor i min trädgård och i år så ser det ut att bli mycket utav dom. Det är inte speciellt svårt att odla bondbönor, dom kräver inte speciellt mycket näring men lite vill dom ändå ha
Bondbönornas tid är nu. Färska bondbönor är en delikatess tycker jag. För det är sällan jag äter bondbönor, eller favabönor som de också kallas (som finns torkade eller färdigkokta på burk) någon annan tid under året
Fast då med bondbönor. I med de skalade gröna bondbönorna och mosa lätt med en gaffel. Servera bondbönorna på en delad fralla eller en skiva surdegsbröd
När vi var på Slottsträdgården Ullriksdal´s självplock förra helgen plockade jag ca ett halvt kilo av dom mjälla milda bondbönorna som det är säsong för nu
Det fanns fina färska bondbönor i affären så jag gjorde en enkel med god kall rätt med bondbönor. I motsats mot de rätter med bondbönor jag lagat tidigare så skalar man inte av det ljusa höljet från bönorna i detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.