Andra gånger värms det vita bönor i tomatsås, som äts med stekta ägg. Häromdagen tinade jag älgfärs. Visste inte vad jag skulle göra med den men tänkte att jag kommer fram till något bra
När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon och pastan. 7-8 hg älgfärs. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Jag gjorde en fyllning medälgfärs och Cecilia en med purjolök och trattkantareller. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
Till lunch meckade jag ihop en förenklad carbonara medvitkålsspagetti, och det var så jäkla gott. Även om jag inte har lyckats övertyga alla i familjen att vitkålsspagetti är bättre än vanlig pasta så åt alla åtminstone, antagligen påverkade av all frisk havsluft
Pensla kanterna med vatten så fäster degen ihop. Pensla med uppvispat ägg och riv parmesan över. Filodegspaket med färs (12-14 paket). 300-400 g älgfärs. 300-400 g älgfärs
Smaka av med salt, peppar och timjan. Fräs lök och älgfärs i smör. smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter och smaka av med salt och peppar 3 rödlökar
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten och fortsätt medans de kokar med köttfärsröran. Som jakthustru gör jag min Shepherd´s Pie på älgfärs, det funkar fint
Det slutade med att jag gjorde en repris av Köttbullar i tomatsås medvitkålsspagetti men utan att göra själva köttbullarna eftersom man helst ska ha ströbröd i dem och jag dessutom knappt hade någon parmesan hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.