Vilt

Vilt

  • 8 Recept
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör. Svampduchesse750 g mandelpotatis 300 g trattkantareller 2 msk smör 1,5 dl grädde 2 äggula salt peppar
Renskavspytt

Renskavspytt

Ett recept från boken Hela Sveriges Husman. Såg mycket godare ut på bilden. men det var ändå helt okej. 4 portioner4-5 potatisar1 palsternacka1 morot1 gul lök2 vitlöksklyftor1 1/2 dl vatten1 paket renskav (240 g)1 rött äpple1 msk äppelcidervinäger1 msk lingonsylt1 msk riven pepparrotSmör till stekningSalt, pepparSkala och tärna potatis, palsternacka och morot
Vitkålsspagetti med älgfärs

Vitkålsspagetti med älgfärs

Vitkål är perfekt att använda som alternativ till pasta och passar utmärkt till köttfärssås. Spagetti och köttfärssås var tidigare en av mina favoriträtter och något jag saknade när jag slutade med vetemjöl
Godaste kåldolmarna på savoykål och älgfärs

Godaste kåldolmarna på savoykål och älgfärs

Vilt. Godaste kåldolmarna på savoykål och älgfärs. Vi fick ju ett huvud med savoykål i veckans Ekolådan, och idag tänkte jag att jag gör lite kåldolmar på kålen
Älgfärs köttbullar med potatispuré

Älgfärs köttbullar med potatispuré

Lite viltfärs är alltid rätt och idag blev det ett improviserat recept som ger lite köttigare "bullar" än om du tillsätter ett ägg
Gräddstuvad älgfärs

Gräddstuvad älgfärs

älgkött, Husmanskost, Lingon, viltkött. Warning. count(). Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/90/144790/matikvadrat
Älgfärsgryta med trattkantareller

Älgfärsgryta med trattkantareller

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Älgfärsgryta 400 gram älgfärs 0,5 st purjolök(ar) 200 gram palsternacka(or) 150 gram kantareller 1 st Mat & Bak smör , att steka i 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 msk kinesisk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st olivolja , att steka i Tillbehör 800 gram potatis(ar) 150 gram sugarsnaps 0 rårörda lingon Köp receptet Näringsvärde Kcal