Kycklingfrikadellerna smakar ljuvligt av dragon med ett bett av citron, och risonin är tillagad så att den mer påminner om risotto - och den går nästan inte att sluta äta
Forma med fuktade händer små frikadeller, jag tyckte mina blev onödigt stora. Till koket använder du färdiga ramen-nudlar, ni vet de där enportions-äggnudlarna med kryddor i paketet
I Malmö hade vi en fantastisk liten kvarterskrog med vietnamesisk mat. Jag använde kycklingfärs till mina frikadeller men det går också fint med fläskfärs
Börja med frikadellerna. Blanda ner i kycklingfärsen tillsammans med ägg och salt. Smaksätt med fisksås för sälta och sesamolja för en lite djupare thaismak
Sist ut kommer min egen favorit och det är en himmelskt god, grön, len soppa medkycklingfrikadeller… Ni skulle bara smakat alltså, en riktigt fullträff
Något slags kycklingfrikadellermed zucchini och basilika. Gör jag något till henne med kycklingfärs känner jag mig väldigt duktig och ambitiös som mamma
Idag har jag kokat en stor gryta med kålsoppa till familjen. Jag började med att koka köttet för att få en fin och god buljong, egentligen var det tänkt att ta fläskben men lanthandeln hade inga just idag så jag tog en bit sidfläsk istället
Vitkålsoppamed Frikadeller. Hösten är härlig med alla dessa rotsaker. Vitkålsoppamed Frikadeller. Här kommer ett recept på en matig kålsoppa med frikadeller
Bjud gärna ingefärsgurkan till Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller. Pressa ur juicen från ingefäran och blanda juicen med risvinäger, socker och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.