Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Skär vitkålen i lite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
Stuvad vitkål & spenat som vi åt till lax förra veckan, men som passar precis lika bra till kött. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Eller inte hela rätten, utan den sotade vitkålen. För det är ju kål, och enbart kål. Sotad vitkål. Ta bort de yttersta svarta kålbladen och skär i grova bitar
Förvälld vitkål, stekt lax, grönsaker och en enkel vitlökssås, super. Förvälld vitkål. Här har vi det rätt lugnt efter en vecka med feber och förkylningar om vartannat, skönt att kurera hela familjen lite
Valet föll på att gräddstuva vitkål, lite som i tyskland, fast ändå inte. Min kompis hade beställt Linas matkasse och fått Italiensk fläskkorv, något hon verkligen inte kunde tänka sig att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.