Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizzamedsvamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart
Fördela ruccolan över pizzan när den kommer ut ur ugnen och servera med en blandad sallad. Idag blev det som omväxling till den traditionella pizzan en pizza bianca som jag toppade med dressad ruccola när den kom ut ur ugnen
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Inspirerad av Berlinresan blev det idag en pizzamedvit sparris toppad med salladslök och ruccola. Skär sparrisen i mindre bitar och strö dem över pizzabottnen tillsammans med skivad salladslök
Färsk salsicciaRödlökGuloch röd paprikaMozzarellaBasilikaKalamataoliverVitlökParmaskinkaGrovt malen svartpepparFlingsaltOlivolja Parmesan att hyvla ovanpå är valfritt men supergott
Men med ostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- ochvitlöksstektsvamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Det passade väldigt bra eftersom vi skulle äta en vitpizza, alltså en utan tomatsås. Innan kavlingsmaskinen installerades kavlade och skar Maryanne chipsen för hand, så det har blivit en hel del lättare med hjälp av tekniken
Smaksätt de passerade tomaterna med oregano, salt och peppar och bred på brödkakorna. Fördela den rivna osten över bröden följd av salami, svampoch inlagd paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.