Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt socker och vaniljsocker under fortsatt vispning. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver. 3 st äggvitor
3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
200 g vit choklad. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. 1 marängbotten, färdigköptVit chokladmousse. 150 g vit choklad½ msk smör2½ dl vispgrädde2 äggulorJordgubbsmousse300 g tinade jordgubbar4 gelatinblad0, 75 dl vatten1 dl strösocker2½ dl vispgräddeGarneringjordgubbarcitronmelisschokladhjärtan, färdigköptaLägg tårtbottnen i en form med löstagbar kantChokladmoussen. 150 g vit choklad
Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.