Dag 1 - Fördeg. 600 g vatten (6 dl) istället för 500 g (5dl). 30-gradigt vatten. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, honung, olivolja, och knåda ca 10-12 minuter i maskin. Sänk ugnen till ca 200 grader och grädda klart bröden 20-30 minuter (det kan ta olika lång tid beroende på din ugn och hur stora bröden är). Dag 1 - Fördeg
Surdeg - Hur man startar en surdeg. Dag 1-3 – Grund surdeg. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar. Grädda bröden i ca 40-50 minuter eller tills inkråmet nått en temperatur av 98 grader (använd en digital termometer). 60 g pumpakärnor 500 g kallt vatten570 g vetemjöl250 g rågmjöl (gärna stenmalet). Börja med att rosta pumpakärnorna i ugnen på 200 grader i ca 5-10 min tills de fått lite färg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1½-2 timmar (gärna i avslagen ugn med en långpanna varmt vatten i botten). Sänk värmen till 220 grader och baka färdigt bröden, ca 25-30 minuter. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar. 40-50 minuter eller tills inkråmet nått en temperatur av. 60 g pumpakärnor. 5-10 min tills de fått lite färg
Hej blodsocker-topp lika hög som Mount Everest. På dansskolan jag gick på i New York (Alvin Ailey), hade vi faktiskt ett par lektioner i näringslära (även om det skulle behövts betydligt fler
Enligt den andra körskolan så behövde han inte fler körlektioner. Är också nyss hemkommen från kvällens Zumba-pass så nu har jag fått svettats ordentligt
Vi avslutar varje lektion med att käka upp allt som lagas. Det är en Elevens Val kurs som vi kommer att hålla hela läsåret 2016/2017 och som går ut på att vi vill försöka lära eleverna på skolan (det är en högstadieskola) att laga bättre och mer hälsosam mat
Igår lagade jag och mina elever macaroni and cheese på vår lektion. 1 stor långpanna, ca 12 portioner (du kan halvera mängden om du vill göra mindre sats) 1000 g pasta 50 g smör 1 purjolök eller 2 st lök 6 msk vetemjöl 1,5 l mjölk (gärna 3% fetthalt) 300 g riven cheddarost (annan ostsort funkar också bra om du vill ha mildare smak) 100 g vanlig riven ost 2 tsk dijonsenap (kan bytas ut mot vanlig senap eller uteslutas) 2 krm riven muskotnöt Ca 2-3 dl färsk eller inlagd jalapeno (justera mängd efter smak) Salt & peppar Gör såhär. 6 msk vetemjöl. Ca 2-3 dl färsk eller
Idag gjorde jag mina elever potatisskruvar på vår lektion. Det var kul och pilligt att göra dem. Första spetten vi gjorde blev inte så snygga men efter ett tag fick vi in tekniken och då blev dom hur snygga som helst
-Recipe in english further down. Vårt upplägg på kursen (som ni kan läsa mer om här) är att varje lektion ska vara baserad på praktisk matlagning och att vi lär oss nya praktiska och teoretiska erfarenheter genom att GÖRA inte bara genom att läsa eller prata om dem
Gårdagens salsalektion var fantastiskt kul – även om jag upplever att jag har två vänsterfötter. Och så räknar vi höger-en-två-tre-fyr byt vänster-en-två-tre-fyr
De hade bestämt att de skulle baka till mig till sista lektionen. Ta ut kakorna och tryck i en halv Dumle i varje och grädda i ca 5-7 min till. ca 5-7 min till
Här följer Åsas och hennes barns egna ord om sitt nya liv med naturlig LCHF-kost. Och den här sista våren mådde han sämre än någonsin, orkade inte ta sig till lektionerna, låg mest i sängen och orkade inte gå upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.