Bröd för nybörjare, lektion 3
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g rårivet äpple
  • 100 g vatten
  • 200 g rågmjöl
  • 35 gradigt vatten med mjöl och äpplet i en bunke med lock. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar. Påskynda jäsning genom att röra runt med slev en gång per dag.
  • 200 g (2 dl) vatten
  • 125 g rågmjöl
  • 12 g salt
  • 5 g grovmald
  • 250 g (2,5 dl) vatten
  • 10 g jäst
  • 0.5 dl
  • 50 g rågmjöl
  • 125 g vetemjöl special eller liknande vetemjöl med hög proteinhalt.80 g rågsur (surdeg gjord på råg)
  • 5 minuter Lägg därefter degen i en smord bunke eller plastlåda med lock och låt den stå i
  • 3 timmar Nästa steg
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl
  • 350 g vetemjöl Special eller liknande proteinstarkt vetemjöl.100g mörk sirap.
  • 12 minuter Lägg degen i en oljad plastlåda eller bunke och låt den vila i ca
  • 20 minuter Stöt ihop degen och låt den vila i ytterligare
  • 25 minuter Smörj
  • 2 limpor av degen
  • 200 grader Grädda bröden i ca
  • 40-50 minuter eller tills inkråmet nått en temperatur av
  • 60 g pumpakärnor
  • 500 g kallt vatten
  • 570 g vetemjöl
  • 250 g rågmjöl
  • 150 g råg
  • 50 g olivolja
  • 20 g honung
  • 30 g jäst
  • 20 g salt
  • med
  • 200 grader i ca
  • 5-10 min tills de fått lite färg
  • 8 minuter Tillsätt därefter pumpakärnorna och saltet knåda med maskin i ytterligare
  • 2 minuter Lägg degen i en oljad plastlåda eller bunke och låt den vila i ca
  • 45 minuter Dela degen i två bitar, och forma till runda alt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.