Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
Drag kastrullen från plattan. Köttfärssåsen var tänkt till lasagne kvällen därpå. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Låt koka livligt så att alkoholen försvinner och god ekfatslagrad vinsmak stannar kvar. Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör med grönsaker och skal från diverse skalade godbitar
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Igår till potatis och purjolökkssoppan åt vi ju nybakad focaccia och här kommer receptet på den. Jag snålade lite med olivoljan ovanpå brödet innan jag satte in det i ugnen så det fick inte riktigt den där bruna fina färgen som det brukar få men det var gott ändå =)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.