1 liter rensade vinbär7,5 dl vatten2 dl socker3,5 msk potatismjölLägg alltsammans i en kastrull och rör om så att allt blandar sig väl och så att potatismjölet rörs ut ordentligt
Sila sedan i en silduk eller finmaskig sil och hjälp till med en sked för att få ut all saft. Koka upp igen och blanda i potatismjöl utblandat i lite vatten under omrörning, värm tills det tjocknat, vill du ha det tjockare i med lite potatismjöl till och låt sedan svalna
Kvällen inleddes med bastu och ett dopp i havet samt lite smått och gott i väntan på att grillen skulle bli varm då vi bland annat skulle grilla rostbiff av lamm
Koka vinbär med vatten. Lägg "vinbärssaften" i en kastrull tillsammans med smör och 1 dl socker. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med vinbärskrämen
Här bjuder jag på en kall vinbärskräm gjord på röd vinbär, och jag har toppat den med lättvispad grädde och hemgjorda små kolasmakande kakor med lätt krydda av kanel och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.