Kör alla ingredienserna i matberedaren (eller för hand), tryck ut jämt i en stor (eller två små pajformer) och ställ kallt i minst 30 minuter Förgrädda pajskalet i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter
Igår kväll bakade jag med vinbär och skulle bland annat göra en marängbakelse. Så all den där fluffiga marängen med alla vinbär plus delar av kakan hamnade i ugnen och även på och mellan ugnsluckan
Plockade lite rödavinbär och gjorde en supergod vinbärspaj ,medans vi tömde trimmet. Snälla små familjemedlemmar som hjälpte till att tömma trimmet på alla saker
Pajskal14 digestivekex 100 g smör. Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
Detta är en paj som är god som den är. Det behövs inte något tillbehör som glass, grädde eller vaniljsåsPajdeg150 g smör1 dl strösocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1
För någon vecka sedan fick jag ett paket från SodaStream med lite smått o gott, bland annat dessa små söta pajformar som jag inte kunde låta bli att göra små svarta vinbärs-pajer, perfekt lagom stora en-portionsstorlekar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.