Krydda med soja, timjan, enbär och gelé. Tillsätt renskaven, mjölken och grädden. 240 g renskav. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 240 g renskav Arla® Svenskt Smör 4 mjöliga potatisar 1 gul lök 3 dl vatten 1 krm vitpeppar 2 tärningar grönsaksbuljong 5 dl Arla® mjölk 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 tsk torkad timjan 8 krossade enbär 3 msk vinbärsgeléGör så här Fräs köttet halvtinat i smör och ställ den åt sidan
Serveras med pressad potatis och sallad Ca 500 g viltfärs. Hacka eller riv morötterna fint, hacka löken och svampen, (typ kantareller, champinjoner, om man anväder konserv erad 100-200 g)
Då blev det plötsligt ganska bråttom med middag…. I söndags när jag lagade rullader gjorde jag även en älgskavsgryta som fått stå frusen på balkongen i en kastrull till ikväll
Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra medviltskav du hittar i frysdisken. Tänk på att receptet är beräknat efter grytbitar så använder du skav kan du korta ner koktiden en timme
Skav av det yttersta skalet. Smöra och bröda en form med kokos. Vispa rumstempererat smör och socker med elvisp och vispa därefter ner en äggula i taget
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Vid sämre kött, desto viktigare med tunt och fint skurna skav. Skulle varit ute i skogen med goda vänner i helgen, men på grund av tid och väder bestämde vi oss att stanna hemma istället
Bryn skav, lök och vitlök tillsammans i smör blandat med olivolja, salta och peppra. Tråkväder ute, regn och rusk men temperaturen är hög här i norr, med tanke på att det är november
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag medrenskav på tallriken
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Dra efterhand av skavenmed en gaffel så att den blir jämnstekt. Om du använder mitt überspeciales dunderfusk så är det världens enklaste vardagsmat… Überspeciales dunderfusket finns i frysen och är… SKAV
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.