Viltfärsbiffar med oströsti och trattkantarellsås
skanemejerier.se
skanemejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl Mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 msk Smör
  • 7 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 500 g viltfärs, t ex älg
  • 200 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • Smör
  •  
  • Sås
  • 1 liter färska trattkantareller
  • eller ca 1 dl torkade, hackade
  • 2 dl vatten
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk Smör
  • 4 krossade enbär
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 1/2 msk kalvfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk messmör
  • ev 1-2 tsk vinbärsgelé
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  •  
  • Rösti
  • 750 g potatis, mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk Smör
  • 3 dl grovriven ost, Allerum Herrgård

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.