Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen. Jag lägger ihop allt i formen för bakmaskin, den knådar på program, nr 8
Det händer att jag rensar ut i kokboksskåpet (skulle vilja kunna säga hyllan), men så lockas jag av någon fin kokbok jag stöter på och fyller återigen på
Såklart det vill väl alla. Vill du göra baguetter så funkar det också men då får du jobba lite med degen och mera mjöl på bakbordet, snurra till baguetter
Nu är det dags att ta tag i städningen igen och ta en tur med hunden. Go'middag gott folk. Idag står garderobsrensning på agendan, fyy vad mycket skräp man samlar på sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.