Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Mattias Vilda wok. Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning
Koka riset och kantarellerna i vatten 20 min. Häll bort ev. överflödigt vatten. Fräs den hackade löken en stund och tillsätt de skivade oliverna, smulade persiljan och dragonen och låt fräsa med en stund
Förra helgen hade vi en idé om att vi skulle ge oss på att försöka försvenska tacosmiddagen som blivit så väldans populär i de svenska hemmen, speciellt på fredagarna
Kycklingfärs är i sig själv väldigt mild i smaken, för att inte säga ganska mesig. De här kötbullarna på just kycklingfärs har dock fått lite extra stuns och vild smak av bland annat senap och en god viltkrydda
Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna . Såsen. Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen
Vi har stora fönster som vetter mot sjön och ibland kan man se det vilda livet på väldigt nära håll. Det är magert och jag tycker det har en liten smak av lever och det är det vilda kött som ökar mest i Sverige
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.