instagram 100kitchenstories. Vet du varför det är viktigt att äta mellanmål. Förutom att det sätter igång matsmältning och fettförbränning som hälsotidningar och hemsidor ständigt skriver om (eller snarare bombarderar information om)
I augusti kom boken "En viktig bok om övervikt hos barn och ungdomar" av Sofia Trygg Lycke. Jag fick ett recensionsexemplar av förlaget Gothia Fortbildning
I dag börjar mina döttrar sin första dag på ridskolan och jag sitter tillsammans med vår hund Brasse i en mysig lada och jobbar några timmar medan barnen är ute på ritt i skogen
Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
Enligt SLV's (Svenska Livsmedelsverket) rådande kostrekommendationer innehåller produkterna i den här gruppen "mycket stärkelse och hör till våra viktigaste energikällor" och varianter med en hög andel fullkorn fungerar som "viktiga källor till bland annat kostfibrer, järn och zink och flera B-vitaminer"
Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.