Så fräscht och gott - och lite starkt med den ena dipsåsen. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök
Börja med såserna. Ta fram en stor skål med kallt vatten. Lägg den färdiga rullen i en fuktig kökshanduk medan du gör klart de andra, se till så att de klara rullarna ej nuddar varandra
Mina vietnamesiskasommarrullarmed mango- och jordnötsvinägrett är AWESOME. Jag har tidigare gjort vårrullar med kyckling och nu var det dags att testa sommarrullarna
Servera meddipsåsen och lite extra chilisås. Lägg paketet med skarven neråtpå ett serveringsfat. Fortsätt med de andra rispapperen och resten av ingredienserna
och sedan är det jättegott med en god asiatisk dipsås till. Det var ett “hål i väggen” med ytterst omysig belysning och inredning och maten tillagades på gatan utanför
Vietnamesiska grillspett med nötkött. Jag har tyvärr tappat bort ursprungslänken men har antecknat hela receptet här, det är ett vietnamesiskt recept med fräscha smaker och inte alls komplicerat att göra
Låt varje gäst få en liten skål meddipsås att doppa i. Börja med nudlarna. Blanda samman alla ingredienser till en av dipsåserna (eller båda) och vispa tills sockret löst sig
Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och grovhacka räkorna, blanda dem i en skål med klippta glasnudlar, ljus soja, limesaft och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.