Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Inlägget Råkostsallad med äpple dök först upp på ZEINAS KITCHEN. En fräsch och god sallad som passar till det mesta och som klarar sig fint i kylen i några dagar
Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
Idag blev jag grymt sugen på att göra en råkostsallad. En råkostsallad kan lagas en gång i veckan för den håller sig bra i kylen, den blir till och med godare med tiden eftersom den hinner dra åt sig alla smaker
Gjorde en råkostsallad ikväll, den är toppen eftersom den håller sig i flera dagar i kylskåp. ♥Hyvlar vitkål och morötter med osthyvel, strimlar en grön paprika, en röd lök, purjolök, persilja och två gröna äpplen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.