Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Idag ska vi gå till BVC med Oliver på förmiddagen för att mäta och väga honom så det blir en snabb men väldigt god vietnamesiskglasnudelsalladmed stekta räkor till lunch
Fantastiskt god och fräsch glasnudelsalladmedräkor. Recept på vårrullar med färs hittar du HÄR. Inlägget Glasnudelsalladmedräkor dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Servera med resten av dressingen vid sidan om. Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. 1 kg räkormed skal, skalade. 1 kg räkormed skal, skalade
4 2 burkar räkor i lake (à 360 g) 250 g risnudlar 1 gul paprika 1/2 ask sockerärtor (à 150 g) 1/2 knippe knipplök ca 250 g pak choy 1 msk olja 1 lime 1 1/2 msk finriven ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Det vietnamesiska köket är min favorit inom de asiatiska köken och nudelsallad eller soppa är nästan alltid det jag väljer när jag äter på vietnamesiska restauranger
Camilla delar med sig av ett favoritrecept medräkor. Nu kunde jag förmedla mina tankar om miljö, god mat och annat som inspirerar mig och förhoppningsvis smittar av sig
Den vietnamesiska nudelsalladen medräkor blev en riktig hit här hemma. Jag fullkomligt älskar vietnamesiskt och försöker återskapa dessa fantastiska smaker hemma, men det är svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.