Anka 21

Anka 21

Confiterade anklår med rostad nypotatis och dijonnaise

Confiterade anklår med rostad nypotatis och dijonnaise

anklår, cnfiterad anka, dijonnaise, rostad nypotatis, Thomas Keller 2 portioner. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Jag fastnade för ett vietnamesiskt recept på anka i kryddig apelsinsås. Slå såsen över ankan, strö över salladslöken och servera med kokt ris och grönsaker
Hel anka med krispigt skinn

Hel anka med krispigt skinn

Jag har här använt en lite mindre anka än i orginalreceptet (för att få plats med den i min wok). Jag valde att servera ankan hel vilket blev lite besvärligt
Söndagsanka

Söndagsanka

Ankbröst kanske inte ingår i standardinköpen men kilopriset är rätt lågt och köttet är fast, gott och har smak i sig
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Året innan lagade vi anka hemma och det året sitter väldigt inpräntat i våra minnen. Det blev nämligen sprängd anka, nästan på riktigt
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Blanka av med lite smör. Fick ankbröst av min vän när jag hade 100. 000 festen. Har sparat på det länge för att jag ville bjuda på det vid ett speciellt tillfälle Och nu var det äntligen dax
Rosastekt ankbröst

Rosastekt ankbröst

Så här gör jag när jag steker (typ kött, kyckling och nu också anka). Gör så härAnka är en ganska fet fågel och tanken är att skinnet ska vara kvar på ena sidan vid stekning, om du vill kan du skära diagonala skåror i skinnet
Glaserat ankbröst med svamp och svartrötter

Glaserat ankbröst med svamp och svartrötter

Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet. Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör
Ankbröst med oliver i sherrysås

Ankbröst med oliver i sherrysås

Jag har inte lagat så mycket anka men det här blev väldigt gott. anka, sherry, spansk . Det här är en spanskinspirerad rätt med ankbröst och gröna oliver
Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Gör så här Sätt ugnen på 175°. Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull
Ankbröst med rödvinssås

Ankbröst med rödvinssås

Vi äter alltför sällan anka, trots att det är lättlagat och blir en riktig festmåltid. Igår hade vi vänner på middag och det blev ankbröst, potatispaté, rödvinssås och lite picklad rödlök
Stekt ankbröst

Stekt ankbröst

Anka har ett mörkt och smakrikt köttet till skillnad från till exempel kyckling. Anka är min smakfavorit bland fåglar
Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. För att göra ankan ännu festligare serveras den här med en smakrik körsbärssås
Ankbröst med grönpepparsås

Ankbröst med grönpepparsås

Sätt ugnen på 175°. Hacka grönpepparn men spara några hela korn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull