anklår, cnfiterad anka, dijonnaise, rostad nypotatis, Thomas Keller 2 portioner. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Jag fastnade för ett vietnamesiskt recept på anka i kryddig apelsinsås. Slå såsen över ankan, strö över salladslöken och servera med kokt ris och grönsaker
Jag har här använt en lite mindre anka än i orginalreceptet (för att få plats med den i min wok). Jag valde att servera ankan hel vilket blev lite besvärligt
Blanka av med lite smör. Fick ankbröst av min vän när jag hade 100. 000 festen. Har sparat på det länge för att jag ville bjuda på det vid ett speciellt tillfälle Och nu var det äntligen dax
Så här gör jag när jag steker (typ kött, kyckling och nu också anka). Gör så härAnka är en ganska fet fågel och tanken är att skinnet ska vara kvar på ena sidan vid stekning, om du vill kan du skära diagonala skåror i skinnet
Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet. Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör
Jag har inte lagat så mycket anka men det här blev väldigt gott. anka, sherry, spansk . Det här är en spanskinspirerad rätt med ankbröst och gröna oliver
Vi äter alltför sällan anka, trots att det är lättlagat och blir en riktig festmåltid. Igår hade vi vänner på middag och det blev ankbröst, potatispaté, rödvinssås och lite picklad rödlök