Ingen lätt utmaning om den skulle dyka upp… Till lunch åt jag en klassisk Wallenbergare , Louise åt en fiskgryta och vi njöt av utsikten över vattnet och gamla stan
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Det händer ganska sällan numera att jag blir bjuden på något som jag aldrig tidigare smakat i en eller annan variant, men den Öjebytoast som J och J bjöd på var en ny smaksensation, som bokstavligt talat fick min gom att jubla
Jag försöker förmå mig att öppna en bok som inte är tjock i sig, men innehållet är desto tyngre, så istället för det har jag ägnat mig åt att städa, besöka frissan och njuta av solen och denna vackra marsdag
lite agavesirap. Blanda med 200 g avrunnen surkål (utan enbär). Surkål är gott att servera som det är till maten, men så kan man piffa till den lite genom att ha i äpple och lök
Som undrar vart de surt förvärvade slantarna egentligen tog vägen. Jag gjorde en variant med kycklingfärs i stället för nötfärs och med enbart gul lök, dvs ingen purjolök
Nu sitter ju jag inne på mitt kontor hela dagarna, men humöret lättar ändå avsevärt när solen skiner utanför fönstret, och lika förvånad blir jag varje dag när jag kliver ut i solen efter arbetsdagens slut och känner värmen slå emot mig, är det så här varmt det är
Augusti är ju kräftkalsens månad, festerna avlöser varandra. 1½ dl Jyttemjöl original1½ dl bovetemjöl2 tsk fiberhusk125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin½ dl yoghurt - vanlig, LF, eller gjord på soja1 ask kräftstjärtar1 stor knippa dill150 g grovriven, riktigt lagrad ost - Prästost, Grevé eller Herrgård1 tsk dillfrön - ev lätt rostade3 ägg2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpepparBlanda mjölsorterna och fiberhusk, och kör sedan snabbt ihop degen i matberedare. 2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpeppar
Muffins borde jag väl ändå klara av, tänkte jag när jag ville dra ihop något att ha som mellanmål. Det här receptet är taget från boken "Muffins" av Johan Åkerberg
Den ljuvligaste av alla äppelpajer någonsin. Jag provade ett äppelrecept-recept jag haft ögonen på ett tag men inte tagit mig tid att göra för det är lite fler moment än vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.