Bland annat hittade jag den här filmen som visarägg tillagade vid olika temperaturer. Några googlingar senare (jag har typ svart bälte i att googla), hittade jag några sajter som avhandlade det perfekta ägget
Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av ÄggBenedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för äggbenedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Tryck försiktigt med fingret, äggulan ska fortfarande vara mjuk men vitan fast. Knäck äggen ett i taget i en skål och häll sedan försiktigt ner äggen i det sjudande vattnet
Vispa ihop äggulor, vatten, worcestershiresås och citronsaft i en liten kastrull. Ställ den i större kastrull med sjudande vatten och vispa till blandningen tjocknat
Tillsätt salt, socker, lime, fisksås och äggvita. På vägen hem passade jag på att klara av några jobbärenden, kolla kulörer och fasad på ett hus vi jobbar med
Skriv en kommentar till det här inlägget där du berättar vilken kaka du förknippar mest med julen. Jag lottar ut boken "Vi bakar & lagar mat" som är perfekt för alla barn som vill prova på bakning och matlagning på ett enkelt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.