Om du servera dina äggbenedict med bacon, stek det nu. Smält smöret till hollandaisesåsen. Låt det sedan stå så att bottensatsen sjunker ner och smöret når en temperatur på ca 45 grader
ÄggBenedict får det bli. Ägget kördes i sous vide-maskinen på 64 grader i 60 minuter. Sous vide (SV) är en matlagningsteknik som så mycket annat i matväg kommer från Frankrike
ÄggBenedict är en av de mest ultimata brunchrätterna. Ägget på bilden har legat i fem minuter. LeGrand Benedict, en stamgäst hos Delmonicos restaurang i New York som ville testa något nytt till lunch
Vad behöver man för äggbenedict. 1Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Gör så här. Pochera ägg. Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Skapa en virvel i vattnet med en sked och låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4-5 min
Gröp ur och vispa ihop avokadoköttet. Smaka av med citronjuice, tabascosås och salt. Ställ åt sidan. Koka upp vatten och ättiksprit i en vid kastrull och låt sedan sjuda
ÄggFlorentine är ÄggBenedicts gröna kusin med smörstekt färsk spenat. ÄggFlorentine med lime- och wasabispetsad hollandaiseOm man har pinfärska ägg är det barnsligt enkelt att pochera dem
pressad saft av 1/2 citron. 1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop vatten och äggulor i en kastrull. 2. Ställ kastrullen på svag värme eller i vattenbad och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar, 3–5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.