Får inte alla bullar plats ställs de på en plåt med bakplåtspapper. 1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1
Hemgjord trillingnöt, nu behöver viinte sörja längre. Apropå praliner så måste den mest omtalade pralinen just nu vara trillingnöten, denna underbara chokladbit ska ju nämligen försvinna ur den klassiska chokladasken och därför tänkta jag ta tillfället i akt att visa hur enkelt du kan gör dina egna
När det kommer till fläskfilén så tycker jag att man ska satsa på en ekologisk svensk fläskfilé eftersom det brukar vara stor skillnad mot de som inte är det
Vispa upp ett ägg och pensla schnitzlarna på båda sidor. En tanke så här dagarna före jul är att inte köpa julmat av tradition utan istället utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Inte så fasligt annorlunda egentligen, möjligtvis har fotona blivit bättre och framförallt så lyckas vi numera komma ihåg att ta bilder på maten vi äter
Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas). )) Det var riktigt längesen vi åt en mustig, långkokt köttgryta, så idag passade jag på när barnen har varit hemma från dagis och jag hade ledigt från jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.