200 g
mjölkchoklad- 200 g hasselnötter Såhär gör du :Detta första moment är självklart frivilligt, ja tycker det blir godast om man rostar och får bort skalet vilket kan vara lite beskt i smaken. Rosta nötterna i en het panna men se till att inte bränna dem. Lägg nötterna i en kökshandduk och "Gnugga" av skalet. Smält chokladen över vattenbad.Ta bort från värmen.Tillsätt hasselnötterna och rör om ordentligt.Lägg de chokladtäckta nötterna tre och tre på ett bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du sedan ringla eller spritsa över pralinerna.Ställ kallt för att stelna. (Vill man ha ett tjockare chokladöverdrag så låter du dem stelna helt och hållet och doppar dom i ytterligare 100 g smält choklad.) Super enkelt!
Därför vill jag nu bara att skolan ska börja igen, så att man kan komma igång lite igen. Men just nu är det lördag, och då behövs en efterrätt (fast om sanningen ska fram åt jag upp den här efterrätten igår)
Om inte annat var det ett smart sätt att göra mig av med lite proteinpulver. Idag när jag satt på tåget hem såg jag att hon bakat någon hon kallade peanutbutter chocolate proteinfudge
Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter. Grädda 220 grader 7-9 minuter 9 dl mjöl. 10 minuter. 7-9 minuter
Vi är lite oroliga att strömmen ska försvinna eftersom vi ju har besök av en väldig storm ikväll här nere, men vi håller tummarna för att viinte ska tappa kontakten igen
En helt otrolig kväll,vi gick inte in för att det var kallt utan för att det var kväll. Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då
Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tills kycklingsaften som kommer ut vid provstick är genomskinlig och klar
Det här med mat har viinte heller tänkt ut så det fick bli en varm macka, vi kallar den för långtradarmacka… det är bröd, stekt ägg, falukorv och lök på den och givetvis så är det tabasco på den
Det du behöver är hasselnötter (jag kör på rostade utan skal) och smält choklad. Den som vill gör bara detta en gång, och då ska chokladmängden i receptet också minskas
Dekorera moussen med lite vispad grädde och choklad dekorationer, eller varför inte med frukt, bär, silverkulor, riven/hyvlad choklad – låt fantasin flöda
Februari har visat sig vara en riktig högtidsmånad här på Kärlek på tallrik. Inte nog med att jag firade 250 inlägg för inte så länge sedan. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Kort arbetsdag, fika med Josephine och Alexander, nytt internet (som strulade har tur att Izla är nörd inom vissa områden och alltid kommer till undsättning) och middag framför Sons of Anarchy
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.