Hemgjord trillingnöt, nu behöver vi inte sörja längre!
herrhavreflarn.blogg.se
herrhavreflarn.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad- 200 g hasselnötter Såhär gör du :Detta första moment är självklart frivilligt, ja tycker det blir godast om man rostar och får bort skalet vilket kan vara lite beskt i smaken. Rosta nötterna i en het panna men se till att inte bränna dem. Lägg nötterna i en kökshandduk och "Gnugga" av skalet. Smält chokladen över vattenbad.Ta bort från värmen.Tillsätt hasselnötterna och rör om ordentligt.Lägg de chokladtäckta nötterna tre och tre på ett bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du sedan ringla eller spritsa över pralinerna.Ställ kallt för att stelna. (Vill man ha ett tjockare chokladöverdrag så låter du dem stelna helt och hållet och doppar dom i ytterligare 100 g smält choklad.) Super enkelt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.