Något som kan vara bra att tänka på när man bakar en kran är att inte snåla på fyllningen, jag brukar vanligtvis öka mängden smör, socker och kanel för att få en riktigt saftig vetekrans
I morgon ska jag och min vän J åka till Ullared och shoppa loss lite, övernattning blir det med, så Gekås i morgon kväll och lördag förmiddag så vi orkar gå igenom affären ordentligt
Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet först, låt det gå ihop till en smidig deg. Tillsätt resterande ingredienser och kör på medelhastighet i ca 10 min i degblandare tills degen börjar bli glansig på ytan och släpper fint från kanterna
Saftig vetekrans fylld med valnötsmassa. Småkakor. Spröda och smöriga syltkakor. 25 Oktober 2017. Småförtjust i syltkakor, småkakor, hallongrottor, spröda och smöriga med en syrlig-sött touch och pudrade med florsocker
Ni kanske såg denna vetekrans lite i förra inlägget, för denna fikade vi på under spelkvällen. Denna vetekrans är som värsta konstverket (våra gäster trodde att vi hade köpt kransen) och hela hemmet doftar kanelbullar länge efteråt
Sist ut i Japptrion blir en vetekrans som är stjärnmönstrad och fylld med Jappkräm. Lika enkel som en vanlig vetekrans om inte enklare och otroligt vacker
Rejält gräddad vetekrans med ingefära, vaniljsocker, fruktbitar och hackade hasselnötter i doften. Systembolagets utbud är digert, varierat och hyfsat oförutsägbart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.