Här kommer alltså min tolkning av Janesh Vaidyas champinjonbiffar med gult ris. Jag har även lagat och bloggat om recept från Janesh Vaidyas tidigare bok Maten är min medicin och de recepten hittar man samlade här
Koka riset enligt anvisningar. 1 portion ris. Stek upp qournbitarna (som här används istället för kyckling) och häll på såsen, låt småputtra några minuter
Många tycker att det är tråkigt att inte kunna äta "vanlig husmanskost" när man är vegetarian, dock tycker jag att man kan göra sina husmansrecept med en tvist
Servera med nudlar, spagetti eller ris. För att vara säker på att vi täcker det dagliga behovet av vitaminer och mineraler rekommenderas vi att äta 250 gram frukt och 250 gram grönsaker
Servera medris eller quinoa och sallad. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar medjasminris och vitlökssås. Ät dessa fantastiska biffar tillsammans med kokt jasminris och en enkel vitlökssås gjort på tex creme fraiche, en nypa socker och pressad vitlök
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.