Igår vart det enkel middag Räkpasta sallad (barnen åt tidigare och dom åt lax med pasta. Blanda dijonsenap och vitlök i en bunke, tillsätt olja droppvis medans man vispar, var försiktig så att den inte skär sig och ha i så mycket olja så den blir fast, tillsätt balasmvinäger en lite skvätt även salt och peppar smaka av ev mera vitlök, vispa i vatten så att den blir lite mera lös i fall man vill ha det
I receptet ingår det bland annat champinjoner ochhalloumiost. Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumioch så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Krämigt, syrligt, hett, salt, sött, crunchigt, lagom fett och nyttigt möts i en mjuk, liksom självklar konstellation där man inte kan annat än klappa sig om magen efteråt, nöjd men inte skärrad, behagligt mätt men inte stinn, förälskad men inte galen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.