Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. 3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver½ tsk kanel100 g smör, smält1 dl mjölk3 ½ dl vetemjöl1 äpple, rivet
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, inte varmluft, det är bra om ugnen får stå på ett bra tag så den håller en riktig och jämn temperatur. Rör ut jästen med lite av det 37 gradiga vattnet i en degbunke eller rakt ner i blandarskålen om du har en maskin. Arbeta sen in resten av mjölet lite i taget och kör sen maskinen i minst 5-7 minuter, under tiden skalar du och river äpplena grovt, tillsätt sedan de rivna äpplena och en del av "fröblandningen" i degen och kör 5 minuter till. 2-3 skalade och rivna äpplen
Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. Blanda ner smör och de rivna äpplena i smeten. 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 ägg 1 nypa salt 1 ½ tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 150 g smör, smält 1 äpple, skalat och rivet. Garnering 2–3 äpplen, skurna i skivor strösocker kanel rostade mandelflarn. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 ägg 1 nypa salt 1 ½ tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 150 g smör, smält 1 äpple, skalat och rivet
Sätt rivna äpplen och kanel ovanpå och häll till sist över fyllningen. Rivna äpplen. Blanda ihop ingredienserna till pajen, går snabbast och enklast i en matberedare
Jag kryddar alltid min gröt med kanel och idag toppade jag gröten medrivetäpple. Jag har faktiskt sovit med fönstret öppet hela natten, första gången detta år
x Microbakad gröt medäpple och kanel toppat med en mini klick kvarg, blåbär och hasselnötssmör. Dock tar det ju tid med att sätta på ugnen och låta gröten bakas i ugnen, särskilt på vardagsmorgonar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.