Det andra och sista av veckansgästrecept kommer från min finaste storebror Kent. 1 kruka dill. 1 kruka gräslök. 1 brk gul stenbitsrom. 1 kruka dill. 1 kruka gräslök. 1 brk gul stenbitsrom
Då var det dags igen för veckansgästrecept som kommer från min storasyster Annelie i Eslöv. Hon bor i Eslöv med sina barn E som är jämngammal med Linus dvs 13 år och A som är 5 år. 1 pkt 70 % mörk choklad. ev 1. 1 pkt 70 % mörk choklad. ev 1
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 100 g laktosfritt smör. 1 liten purjolök. 1 vitlöksklyfta. 1 påse babyspenat
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
1. Jag tänkte att det skulle vara roligt att införa en veckosammanfattning här på bloggen där jag varje söndag listar de 3 mest populära recepten från veckan som gått
1 gul lök. 1 röd lök. 1 zucchini. 1 dl créme fraiche. Skala och skär rotselleri, kålrot, palsternacka och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Blanda all lök med rotfrukterna och sätt in i ugnen ca 10 minuter. 1 gul lök. 1 röd lök. 1 zucchini. 1 dl créme fraiche
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1-1,5 tsk kummin. 1 chili. 1 l grönsaksbuljong. 1 pkt halloumi. Häll sedan på buljongen och låt det koka ca 10-15 minuter, tills morötterna är mjuka. 1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1 chili. 1 l grönsaksbuljong
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". 800 g Fläskfärs1 ägg4 dl mjölk1 dl ströbröd1 stor finriven gul löksalt och vitpepparKålröran. ½ kålhuvud1,5 dl sirap5 dl vatten3 msk sojaSås. sky2 dl gräddemjöl + vattensalt och vitpeppar1 buljongtärningSätt ugnen på 200 grader. Sätt in i ugnen i ca 1 timme, kan behöva täckas med aluminiumfolie. 1 ägg. 1 buljongtärning
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.