Eftersom vi har en vara hemma och göra ingenting-helg så måste man ju äta extra goda saker. Fast det där var ju lite knasigt tänkt eftersom jag tycker att man borde äta extra goda saker varje dag, men det är ju inte varje dag jag gör efterrätt
Alltgår att sälja med mördande reklam. Jag gjorde den reda igår för Lisa rekommenderar att låta en gryta stå till sig en dag eller två innan den serveras, och just idag passade det utmärkt att ha maten förberedd eftersom vi har varit på stan hela dagen och letat mattor och sänglampor till vårt sovrum och även handlat det sista inför morgondagen
Låt de torkade nyponen ligga i hälften avvattnet i några timmar eller över natten. Jag kommer aldrig att glömma min mosters nyponsoppa, den som hon gjorde av självplockade nypon som hon torkat i ugnen
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
Tillsätt gärna mineraldroppar i vattnet, eftersom vattenkefir trivs i näringsrikt vatten. Kommersiell kefir görs med pulver och inte med hjälp av gryn och innehåller inte lika många mikroorganismer som den man tillverkar hemma av gryn
Och jag kommer på mig själv ibland med att gå och upprepa mantrat. Att med min nya verktygslåda kommer jag att lyckas, jag har inte bråttom för även om inte resan syns just den veckan på vågen så har hjärnan gjort ett avgörande arbete under veckan
Svamppannan kommer inte riktigt till sin rätt på bilden. Jag fick kokboken Allt i en gryta av Lisa Lemke i julklapp och jag har redan lagat och bloggat om Lisas portergryta med fänkål och choklad
Den framkallar alltid så härliga känslor. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Låter kanske som en något märklig rätt, men den har alltid funnits där och inte bara för "att så har vi alltid gjort" utan för att den är utomjordiskt god
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och pep-par. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
För första gången i mitt liv längtar jag efter att plocka svamp. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Nästa gång jag gör den här goda gratängen ska jag testa någon annan smak som t. Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.