varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Varmrökt lax med basilikasås och ugnsrostade grönsaker, 4 portioner. ca 500 g varmrökt lax. ca 500 g varmrökt lax
1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. 1½ kg fläskkarré utan ben
4 skivor fläskkarré. 4 skivor fläskkarré. Älskar sån här mat. Enkel, rustik och värmande. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. 150 g varmrökt lax. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
600 g varmrökt lax. Tillagning. 1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ugnsfast form. 2. Vispa grädden lätt (skall fortfarande vara lite rinnig)
Bryn fläskkarrén i en klick smör i en het stekpanna. Här körde vi en fläskkarré på 125 grader, vilket tog ca 2 h. Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar
Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.