Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissalladmed alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Efter ett snabbt med effektivt axelpass kurrade magen rejält. Trots det kassa vädret ville jag skapa lite sommarkänsla här hemma och vad passar då bättre än potatissallad
Servera till fisken och potatissalladen. Lägg upp fisken på ett fint fat eller skärbräda. Häll i oljan droppvis medan du vispar så att dressingen tjocknar
Personligen gillar jag den bäst till varmrökt makrill eller lax och då blir det en väldigt snabb och lättlagad rätt som smakar mycket och som fungerar som en god bjudlunch eller en lat semestermiddag
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Igår skördade jag potatis från en av våra hinkar på balkongen, och gjorde en väldigt god fransk potatissallad som jag hittat på Icas hemsida
Vi körde med en bit lax, men den funkar bra till andra rökta simmare också. Något som alltid gått hem i vårt kök när det ska gå extra snabbt är en bit varmröktfisk, lätt att bara plocka fram ur paketet och ingen tillagning krävs
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.