Mitt i allt som ska göras nu runt jul, som julshoppande, städning och matlagning i massor, kan det vara skönt att bara lägga upp fötterna och slappna av med en kopp varm choklad en stund
Kryddig Varm Chokladmed Baileys, Kardemumma & Kanel. Kryddig och gräddigt tar den mig tillbaka till mina barndoms vintrar, framför brasan, med raggsockor och rosiga kinder
I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
tjock, krämig och med intensiv chokladsmak som kommer från riktig choklad. Trots det har jag fina barndomsminnen från sportlov med mycket snö och många timmar skidåkning i de sörmländska skogarna
Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsås och minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varm choklad
Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. Servera med vispad grädde. 1 100 g mörk choklad, 70 %. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.