Häll vattnet i en kastrull och koka upp, tillsätt sedan kakao och vispa ihop. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varmchokladpå den och en smoothie
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
pressa den medans den ännu är varm. Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Givetvis kan man smaksätta dessa, men det är inget jag valde att göra (förutom med lite vaniljpulver, vilket jag alltid tycker gör smaken mer rund och mjuk)
Lägg sedan upp ruladerna och håll dem varma medans du gör såsen. Man kan fylla dem med vad man gillar, men vi gör dem på klassisk fyllning och de sköter sig själva, bara de kommer i stekgrytan
Vispgrädde, chokladsås och minimaränger. Häll på den varma mjölken under omrörning. Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt
Nåt mer som kan göra underverk är varmchokladpå pinne, har ni testat att göra egna nån gång. Lägg chokladkrämenpå en tallrik klädd med plastfolie och ställ in i kylen några timmar tills den stelnat
Visst är det väl så - ingenting är godare än Mormors söndagsstek, ja möjligtvis såsen då. Det blir kanelbullar, en mjuk choklad och hallonkaka, 2 sorters småkakor och så en frukttårta. Min älskade Mormors stek med gräddsås6p (minst)1,5 kg skinkstek6 katrinplommon delade i bitar1 stor skivad morot1 klyftad lök1 skivad vitlöksklyfta1 buljongtärning5 dl vatten (vill man ta lite vin så är det inte fel)salt och vitpeppar3 dl grädde2 tsk gelémjöl och vatten till redninglite soja salt och vitpepparStek köttet runt om i en stekgryta och krydda
Men under påsken får man äta vad man vill, eller hur. mandelspån. mandelspån. Så gott – och så onyttigt. Var ute hos mormor och fick det bästa jag vet – kalvdans
Pressgurkan jag gjorde har jag t om lagt upp på ett av mormors gamla fat, nostalgi. Skördade gurka och persilja igår i växthuset och gjorde mig lite pressgurka
Glutenfri Palt påmormorsvis,. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.