Strimla falukorven och stek i smör tills den fått lite gyllene färg. ½ ring falukorv. Tillsätt grädde, ketchup, krossade tomater och sambal oelek, låt puttra ihop ett par minuter
Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. 600 g falukorv
Vad tänker du på om jag säger KorvStroganoff. Med en riktigt god och bra kvalitetskorv med hög kötthalt, härligt smakrika burktomater från Italien och lite rolig kryddning så blir Stroganoffen riktig festmat
Denna variant är en helt nordisk uppfinning, i Finland äter man Makkara Stroganov till exempel, men "blott Sverige svenska falukorvar har" som Almquist så vackert diktade
Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "KorvStroganoff" på bloggen eller ej. Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast
Strö på resten av purjon. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff. Halloj på er. ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.