. Muffins som jag stod och svor över i förrgår. Men det visade sig att de blev rätt lyckade ändå. Jag hade slut på muffinsformar (hade bara tre kvar) så därför provade jag att lägga smeten i vanliga bullformar, men det blev inte alls bra så de får ni inte ens se på bild, hehe
Lättbakad och mycket uppskattad sockerkaka med en god fyllning. 3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl kokande vattenFyllning125 g smör/margarin1 dl mjölk4 msk vaniljsockerGarneringflorsockerVispa ägg och socker
Blev vaniljfyllda lussebullar, vanliga lussekatter och mjuk pepparkaka. Vaniljfyllda lussebullar50 g jäst100 g smör5 dl mjölk1 påse saffran250 g kesella, 10%1 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk saltca 16-18 dl vetemjöl
Igår passade jag på att använda saffransaromen som jag fått och knåpade ihop ett recept. Jag brukar vanligtvis inte börja med julbaket redan nu men eftersom vi snart ska ha lite glöggmingel tänkte jag baka något att bjuda på
Glad Valborg och 1. a maj önskar jag er alla med fikaglada fyllda vetebrödskransar. En klassiker med smak av kanel, och en egen version med smak av mandelmassa och sesamfrön
Idag har jag bakat den här kakan. Den är lika god nybakad som dagen efter och sådana kakor gillar jag. Vill man inte toppa den med äpplen så är färska jordgubbar minst lika gott
Kakor Värm ugnen till 175°. Blanda alla de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret (lättast går det om man använder flytande smör) och sedan ägget
Ni kanske såg denna vetekrans lite i förra inlägget, för denna fikade vi på under spelkvällen. Denna vetekrans är som värsta konstverket (våra gäster trodde att vi hade köpt kransen) och hela hemmet doftar kanelbullar länge efteråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.