5-10 minuter
tills den är smidig..Arbeta slutligen in saltet i degen.Väg degen, notera vikten, låt degen därefter jäsa under plast i bunken 15-20 minuter innan du börjar slå upp den.Gör under tiden fyllningen, genom att vispa smöret luftigt med elvisp, övriga ingredienser för vald fyllning, vispa slätt.Dividera degens totala vikt med 4, skär av uträknad mängd deg, kavla ut den till en ca 3 mm tjock längd.Bred fyllninge på med spatel, spara 1 cm tom utan fyllning på kanten närmast dig.Rulla ihop längden, uppifrån och ned, sträck degen.Lyft längden, placera på bakpappersklädd plåt, och forma den till en krans.Klipp ganska djupa snitt i kransen vilka du växelvis lägger åt höger/vänster/höger/vänster, alternativt lägger höger/mitten/vänster/höger/mitten/vänster.Täck med plast, låt jäsa till dubbel storlek.Upprepa med återstående 3 blivande kransar!Innan ugn; pensla kransarna med äggblandningen, strö över antingen kanelsocker alt sesamfrön o pärlsocker, beroende på fyllningen i kransen.Ugn:
min
200
grader
8/10 En
lättarbetad deg, goda smakkombinationer dock utan någon direkt större överaskning, tråkigt
Låt svalna och rör sedan i den rivna mandelmassan. Strösocker och kanel till garnering. Stek tärningarna i smör med sockret och kanelen tills äppeltärningarna är mjuka
Saffrankrans med mandelmassa och annat gott. 300 g mandelmassa grovt riven. Idag bakade jag saffranskransar under tiden min första Upplandskubb stod på spisen och kokade
Kanel (mald plus kanelstång). Kanel (mald plus kanelstång). 75-100 g mandelmassa. Koka upp en enkel sockerlag på ca en halv liter vatten, knappt 2 dl socker, en kanelstång. Mosa ihop smör, mandelmassa och kanel ca 1 tsk och 1/2 tsk kardemumma. 75-100 g mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.