Fyllda vetekransar; traditionell kanel VS. mandelmassa & sesam!
Mitt stora Köksäventyr
Mitt stora Köksäventyr
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kr
  • 50 g jäst
  • 500 g mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • 90 g socker
  • 150 g smör
  • 6 g salt
  • 840-900 g vetemjöl
  • 2 kr
  • 1 msk kanel
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 2 kr
  • 200 g mandelmassa
  • 30 g sesamfrön
  • 100 g smör
  • Sesamfrön
  • Pärlsocker
  • 5-10 minuter tills den är smidig..Arbeta slutligen in saltet i degen.Väg degen, notera vikten, låt degen därefter jäsa under plast i bunken 15-20 minuter innan du börjar slå upp den.Gör under tiden fyllningen, genom att vispa smöret luftigt med elvisp, övriga ingredienser för vald fyllning, vispa slätt.Dividera degens totala vikt med 4, skär av uträknad mängd deg, kavla ut den till en ca 3 mm tjock längd.Bred fyllninge på med spatel, spara 1 cm tom utan fyllning på kanten närmast dig.Rulla ihop längden, uppifrån och ned, sträck degen.Lyft längden, placera på bakpappersklädd plåt, och forma den till en krans.Klipp ganska djupa snitt i kransen vilka du växelvis lägger åt höger/vänster/höger/vänster, alternativt lägger höger/mitten/vänster/höger/mitten/vänster.Täck med plast, låt jäsa till dubbel storlek.Upprepa med återstående 3 blivande kransar!Innan ugn; pensla kransarna med äggblandningen, strö över antingen kanelsocker alt sesamfrön o pärlsocker, beroende på fyllningen i kransen.Ugn:
  • min
  • 200 grader
  • 8/10 En lättarbetad deg, goda smakkombinationer dock utan någon direkt större överaskning, tråkigt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.